ÅPNINGER

Etter noen øl sene festivalkvelder, får vi rett som det er tjenestebestillinger som er på kanten av hva vi står inne for å utføre, eller det dukker opp forslag til helt nye tjenester. Uavhengig om vi avslår tjenestebestillingene eller ikke, skaper de interessante diskusjoner og samtaler med festivalpublikummet. Forholdet mellom det som faktisk skjer, og det man tillater seg å fantasere om at skjer, er en viktig del av ÅPNINGER. Derfor setter vi pris på publikums utskeielser og fantasier. Vi kommer gjerne på nachpiel og fest på festivaler.

 

DETTE HAR IKKE SKJEDD

 

Forsterkning

Festivaldeltaker ønsket at vi skulle forsterke en fødsel som var i gang den kvelden.

 

Høytlesning

Festivalleder bestilte høylesning på sengekanten til lederen av motorsykkelklubben Devils Choice. Vi fantaserte om å lese et utdrag om rettferdig og kjærlig oppmerksomhet fra Toril Mois bok Språk og Oppmerksomhet.

 

Ønskekonsert

Festivaldeltaker ønsket en orgelkonsert for minihuset sitt mens det ble flyttet.

 

Åpning

En festivaldeltaker/brud lurte på om vi kunne komme på bryllupsfesten for å åpne brudgommen offisielt som ektemann.

 

Omrokkering

Festivaldeltaker ønsket å gi oss nøklene sine, slik at vi kunne låse oss inn midt på natta mens han og kona lå og sov, for å gjøre omrokkeringer i leiligheten.

 

Hevn

Festivaldeltaker ville at vi skulle spenne ben på kjæresten hennes fordi de hadde hatt det litt kjipt i det siste. Vi fikk en sms hvor hun angret og trakk tilbake bestillingen.

 

Hevn

Festivaldeltaker ønsket at vi skulle stå utenfor jobblokalet til en mann hun var sint på, å være ekle med ham når kan skulle gå hjem for dagen.

 

Hevn

Festivaldeltaker ønsket at vi skulle sette fyr på Kulturrådet.

 

Forslag til ny tjeneste

Skjult kamera.

 

Høylesning/Hevn

Festivaldeltaker ønsket å bestille høytlesning av pornoblad på sengekanten, som en hevn mot en kamerat.

 

Forslag til ny tjeneste

Frakt/Bæring. Å hjelpe til med alminnelig bæring og frakt av ulike greier.

 

Følgesvenn

Vi ble bedt med på en ukes ferietur til Gran Canaria av en festivaldeltaker. Vi takket ja, men festivaldeltaker trakk Følgesvennbestillingen tilbake dagen etter.

 

Sang

Festivalkunstner ønsket seg Voi Voi fremført på bussen til Voiebyen i Kristiansand.

 

Begravning

En venn av en festivaldeltaker ønsket en begraving/slakting/ total utskjelling av Kongsberg etter nylig å ha flyttet derfra etter å ha bodd der i fem år.

 

Musikkvideo

Festivaldeltaker ønsket seg en musikkvideo inspirert av Baywatch.

 

Forlag til ny tjeneste

Vielse. Kjærestepar bestilte en vielse av seg selv i Ravnedalen.

 

Ekstranummer/Hevn

En festivaldeltaker ønsket seg et ekstranummer, kombinert med tjenesten hevn, hvor vi skulle liste oss inn på et hotellrom å helle en bøtte kaldt vann i ansiktet på forfatterkollegaen.